Programmamanagement door    

 

 

< naar homepage

 

Nieuws

Terugblik projectleidersbijeenkomst

21 januari kwamen ruim zestig projectleiders bij elkaar voor de eerste projectleidersbijeenkomst van 2020. In De Observant in Amersfoort gingen we met elkaar in gesprek over de stand van zaken en de uitdagingen van komende maanden.

Margon Tuinstra, programmamanager VIPP GGZ gaf een toelichting op het addendum bij de regeling. Vervolgens ging Yoe Kwa, Programmamanager Medicatie VZVZ dieper in op medicatieveiligheid met betrekking op module B. Patricia Janssen van GGzE gaf een presentatie waarin ze liet zien wat module A - beschikbaar stellen van gegevens via het portaal of PGO - betekent in de praktijk. 

Rimmert Brandsma van MIND deelde zijn kennis over de GGZ appwegwijzer en het beoordelen van mentale gezondheidsapps (onderdeel van resultaatverplichtingen van de C-modules). Tot slot gaf Matthijs Jantzen van GGz Centraal tips voor implementatie en opschaling van eHealth. Daarnaast deelde hij de voordelen van de integratie van eHealth-functies in het cliëntportaal en het aan de slag gaan met eHealth vanuit een heldere visie.


Break-out sessies

Tijdens diverse break-out sessies was er ruimte voor de projectleiders om kennis, successen en uitdagingen uit te wisselen. Hierin kwam onder andere het positieve beeld naar voren dat iedereen de eerste stappen heeft gezet in het behalen van de VIPP-doelstellingen. Het uitwisselen van de verhalen tussen de instellingen bracht de projectleiders inzicht en ideeën met betrekking tot de aanpak van de werkzaamheden die komen kijken bij de VIPP-regeling.

 

 

Gerelateerde items