Programmamanagement door    

 

 

< naar homepage

 

Nieuws

14-03-2020 Projectleidersbijeenkomst over werken met zibs

In het kader van VIPP GGZ zijn ggz-instellingen en leveranciers volop bezig met het inbouwen en implementeren van de zorginformatiebouwstenen (zibs). Op 10 maart organiseerde VIPP GGZ een extra projectleidersbijeenkomst met als thema ‘werken met zibs’. 

In deze bijeenkomst stonden we stil bij wat een zib precies is, waar ze voor bedoeld zijn en welke plek ze in de VIPP GGZ regeling hebben. William Goossen (redactieraad GGZ zibs en programmateam VIPP GGZ) gaf een toelichting op de ggz-specifieke invulling van een aantal zibs. Gé Klein Wolterink (Registratie aan de Bron) gaf een presentatie over de implementatie van de zibs in praktijk. Zo gaf hij aandacht aan de verschillende stappen van de implementatie van zibs en deelde hij lessen uit eerdere projecten.

 

Tot slot nam Dietmar Griep (informatiemanagement bij Parnassia Groep) ons mee in de aanpak van de Parnassia Groep voor module A. In zijn presentatie gaf hij specifiek een toelichting op de architectuurkeuzes die Parnassia Groep maakte om tot een gewenste architectuur te komen. Het doel is om de zibs, vanuit verschillende bronsystemen, ook daadwerkelijk te kunnen aanbieden aan patiënten in hun PGO.

 

Slides van deze bijeenkomst staan op de comunity.

Gerelateerde items