Programmamanagement door    

 

 

< naar homepage

 

Nieuws

18-05-2020 Medio 2020 start pilot met nieuwe versie van het LSP

Momenteel werkt VZVZ met twee EVS-leveranciers samen om de benodigde technische aanpassingen te doen. 

Door: Zweder Bergman, VZVZ

VZVZ werkt samen met GGZ Nederland aan een manier om het opvragen van medicatiegegevens via het LSP te vereenvoudigen. Aangepaste functionaliteit in het LSP biedt mogelijkheden om de opvragingen te versnellen en minder vaak gebruik te maken van de UZI-pas. 

Een beperkte groep ggz-instellingen realiseerde een aantal jaar geleden al een aansluiting op het LSP. Toch is samen met VZVZ vastgesteld dat van medicatie-opvraging via het LSP nauwelijks gebruik werd gemaakt. Voor veel ggz-aanbieders heeft dit te maken met de bewerkelijkheid van het opvragen van de gegevens. Men ervaart het veelvuldig gebruik van de UZI-pas als een barrière, terwijl deze pas wel nodig is voor de authenticatie van gebruikers en systemen.

Medio 2020 levert VZVZ een nieuwe versie van het LSP op. Een van de belangrijkste kenmerken van deze nieuwe versie is een innovatieve functionaliteit voor authenticatie met dezelfde waarborgen als de UZI-pas. Dat betekent in de praktijk dat de UZI-pas niet meer bij elk behandelcontact, maar alleen bij de start van een behandeltraject nodig is. Bij langdurige behandeltrajecten is het ingebouwde UZI-certificaat dan toereikend.


Pilot
Momenteel werkt VZVZ met twee EVS-leveranciers samen om de benodigde technische aanpassingen te doen. Vervolgens wordt per EVS-leverancier, samen met een of twee ggz-instellingen, de pilot ingericht en de specifieke pilotdoelstellingen bepaald. Naar verwachting kan de pilot met een aantal ggz-instellingen tegen het einde van de zomer starten. Op basis van het resultaat van de pilot kan VZVZ de nieuwe functionaliteit aan meer ggz-instellingen aanbieden.

Voor meer informatie over de pilot kunt u terecht bij Zweder Bergman, productmanager GGZ bij VZVZ en Jaap Schrieke, informatiemanager bij GGZ Nederland en lid van programmateam VIPP GGZ.

Gerelateerde items