Programmamanagement door    

 

 

< naar homepage

 

Nieuws

29-06-2020 Eerste versie ggz-appwijzer

De eerste groep van VIPP GGZ deelnemers leverde inmiddels drie reviews aan. Hiermee behaalden deze dertien instellingen een van de VIPP GGZ doelen. De ggz-appwijzer geeft via een website informatie over de kwaliteit en functionaliteit van ggz-gerelateerde apps.

Door: Rimmert Brandsma, MIND

 

De bèta-versie van de app kan in de loop van juli gebruikt worden door ggz-instellingen. De informatie in de appwijzer is deels gebaseerd de reviews van mensen die verschillende apps getest hebben. Binnen het VIPP GGZ programma is afgesproken dat ggz-instellingen, die ingeschreven zijn voor module C1 of C2, ook apps testen en minimaal drie reviews aanleveren. Uitgaande van de reacties vond men het leuk en leerzaam om te doen. Na de zomer start een tweede groep.

 

De aangeleverde reviews zijn gebaseerd op een twintigtal vragen, zoals: In welke mate vind u dat de app doet wat zij belooft? Wat zijn pluspunten? Wat zijn minpunten? Wat zijn tips voor mensen die de app gaan gebruiken? Zodra een app voldoende individuele testverslagen heeft, wordt hier één recensie uit onttrokken met plus- en minpunten van de app en eventuele tips voor gebruikers. Ook wordt met behulp van de reviews een gemiddelde testscore bepaald. Deze score geeft een indicatie van hoe aanbevelenswaardig de app is.

 

Daarnaast wordt de app door deskundigen van Orcha (een toonaangevende organisatie die gespecialiseerd is in de beoordeling van gezondheidsapps) op ruim honderd punten kritisch gecontroleerd. Dit leidt tot objectieve scores voor de dataveiligheid, gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid van de app. De bibliotheek van de ggz-appwijzer wordt zo gaandeweg uitgebreid. 

 

Kent u iemand (cliënt, naaste, professional) die ook een app zou willen testen? Neem dan contact op met Rimmert Brandsma.

Gerelateerde items