Programmamanagement door    

 

 

< naar homepage

 

Nieuws

20-10-2020 Pilot ‘Vereenvoudigde toepassing UZI-middelen’ van start

Samen met EVS-leverancier Medimo en ggz-aanbieder GGNet is VZVZ een pilot gestart om op eenvoudigere wijze medicatieverstrekkingen en ICA op te vragen.

Bij de pilot wordt gebruik gemaakt van nieuwe functionaliteit die met dezelfde waarborgen het gebruik van de UZI-pas bij een behandeling sterk terugdringt. Dat maakt het voor behandelaren veel eenvoudiger om tijdens de behandeling van een patiënt te beschikken over diens actuele medicatiegegevens.

Volgens productmanager ggz Zweder Bergman van VZVZ kwamen er eind vorig jaar twee zaken samen. “Ik ben begin vorig jaar in dienst gekomen bij VZVZ en vroeg me af waarom ggz-instellingen zo weinig gebruik maakten van het Landelijk Schakelpunt (LSP). Al snel werd mij duidelijk dat het opvragen van medicatiegegevens door veel behandelaren als bewerkelijk en daarmee tijdrovend werd ervaren. Tegelijkertijd waren we intern bij VZVZ al bezig met het ontwikkelen van een innovatie. Die innovatie voorzag in een aantal tokens die enerzijds de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van het LSP waarborgen en anderzijds de opvraging vereenvoudigen.” Zowel EVS-leverancier Medimo als De Nederlandse ggz en GGNet waren bereid om mee te werken aan het realiseren van deze innovatie en die in de praktijk te beproeven. Vervolgens is een project opgezet waarin Medimo, GGNet en VZVZ participeren.

Projectleider Miranda Leurink benadrukt dat de doelstelling van de pilot vooral is om de nieuwe technologie in de praktijk te beproeven. “Wij hebben hoge verwachtingen van deze nieuwe versie van het Landelijk Schakelpunt en de aanpassingen die Medimo heeft gedaan om daarop aan te sluiten. In de pilot richten we ons vooral op de meerwaarde die dit heeft voor behandelaren. We doen het uiteindelijk om de zorg te ondersteunen en ontzorgen. Dat toetsen we samen met GGNet aan de hand van een aantal samen geformuleerde use cases en prestatie-indicatoren. Op basis van de resultaten willen we kijken hoe we de innovatie ook kunnen aanbieden aan andere ggz-instellingen.

 

Gerelateerde items