Programmamanagement door    

 

 

< naar homepage

 

Nieuws

15-12-2020 Ook Code24 en Nexus behalen MedMij-label!

Na TrompBX nu ook Code 24 en Nexus! Een mooie mijlpaal voor VIPP GGZ.

Goed nieuws op de valreep van dit jaar. In navolging van TrompBX hebben ook Code24 en NEXUS Nederland het MedMij-label behaald. Een mooie mijlpaal voor de VIPP GGZ regeling. We feliciteren Nexus en Code24 met dit resultaat.

Hulde ook aan de gebruikersverenigingen die samen met de leveranciers hard gewerkt hebben aan het behalen van het label. De volgende stap is het aansluiten op de productieomgeving van TVS (Toegangverlening-service) voor het gebruik van DigiD.

Zodra de leveranciers zijn aangesloten op TVS kunnen patiënten hun medische gegevens via een PGO opvragen bij hun zorgaanbieder.  

Meer regie voor de patiënt 
De VIPP GGZ regeling draagt bij aan het vergroten van de eigen regie van de patiënt over haar of zijn zorgproces, het vergroten van de medicatieveiligheid en het vergroten van de inzet van e-health voor en tijdens de behandeling. Zodra de 87 ggz-instellingen die deelnemen aan VIPP GGZ aangesloten zijn bij MedMij, krijgen bijna 600.000 ggz-patiënten de mogelijkheid tot inzicht in hun medische gegevens via een PGO.

In het eerste kwartaal van 2021 zullen de overige leveranciers het MedMij-label behalen. Vervolgens kunnen in de loop van het jaar alle deelnemende ggz-instellingen gebruik gaan maken van deze voorziening
Gerelateerde items