Programmamanagement door    

 

 

< naar homepage

 

Nieuws

19-02-2021 Directeur-generaal Curatieve Zorg Ronnie van Diemen bezoekt VIPP GGZ

Vrijdag 19 februari bracht directeur-generaal Curatieve Zorg Ronnie van Diemen een bezoek aan twee projecten van de VIPP GGZ regeling. Via Zoom deelden GGZ Friesland en Lentis hun behaalde resultaten. GGZ Friesland demonstreerde de eerste gegevensstroom naar een PGO en Lentis vertelde over hun Online Poli en Online Voordeur.

 

GGZ Friesland trapte het werkbezoek af. Zij realiseerden als eerste Nederlandse ggz-instelling een uitwisseling van medische patiëntinformatie met de PGO. Dit deden ze in samenwerking met Drimpy als PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving) en Code24 als ICT-leverancier.

De eerste uitwisseling is een belangrijke stap in de online uitwisseling van medische gegevens tussen behandelaren en patiënten. Nu de eerste gegevens succesvol zijn opgehaald, kan GGZ Friesland verder met de gecontroleerde livegang, waarbij een groep patiënten gegevens opvraagt met een PGO. Als dit goed gaat, wordt het ook voor de andere patiënten bij GGZ Friesland mogelijk om gegevens op te vragen met hun PGO. In hun PGO kunnen patiënten ook gegevens van andere behandelaren, zoals nu al de huisarts, naar zich toehalen. Hierdoor krijgen patiënten meer inzicht in eigen medische gegevens. En krijgen ze meer regie over hun eigen gezondheid.

Ronnie van Diemen: "Dit is een enorme mijlpaal voor de ggz en haar patiënten. Deze ontwikkeling past ook mooi bij de visie van VWS om patiënten meer regie te geven."

Lees hier meer over


Online Poli en Online Voordeur
Hierna presenteerde Lentis hun nieuwe online programma dat ze ontwikkelden in het kader van het Voucherproject van VIPP GGZ: 'Wacht @ctief'. Het doel van Wacht @ctief is om de tijd tussen verwijzing en intake zinvol in te vullen. Projectmanager eHealth Sjoerd van Dekken: “Afgelopen maanden werd er hard aan gewerkt door iLentis, samen met Lentis Research, behandelaren en ervaringsmedewerkers binnen Lentis. In Nederland is het een van de eerste online oplossingen vanuit een ggz-organisatie voor de lange wachtlijsten in de psychiatrie.”
 

 

Gerelateerde items