Programmamanagement door    

 

 

< naar homepage

 

Nieuws

Pilot Medimo en VZVZ voor terugdringen gebruik UZI-pas

Eind maart startte elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) Medimo een pilot met VZVZ. Hierin is het niet meer nodig dat elke behandelaar zelf de UZI-pas gebruikt om medicatiegegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP) te raadplegen.

Actuele medicatiegegevens worden op de achtergrond met alle benodigde waarborgen uitgewisseld tussen Medimo en het Landelijk Schakelpunt (LSP). Dit moet het hardwarematig gebruik van de UZI-pas sterk terugdringen. Dit is een primeur in Nederland.

Bart Drost, oprichter en mede-eigenaar van Medimo: "De LSP-functionaliteit in Medimo werkt ook op mobiele devices als tablets en smartphones. Dit is uniek. Het is voor behandelaren veel eenvoudiger geworden om te beschikken over een actueel medicatiedossier."

De zorgverlener werkt binnen deze pilot op deze manier altijd met actuele informatie. Is er nieuwe informatie beschikbaar, dan geeft Medimo hiervan een signaal af. Drost: "Met deze vereenvoudigde manier van LSP-raadpleging wordt het laagdrempelig om de informatie compleet te krijgen en verbetert de zorg!"

Komende periode wordt er getest bij GGNet en later dit voorjaar wordt de functionaliteit verder uitgerold. 

Gerelateerde items