Programmamanagement door    

 

 

< naar homepage

 

Nieuws

08-11-2021 Communicatietoolkit 'Veilig inloggen in de zorg'

De middelen kunnen gebruikt worden voor zowel portalen als bijvoorbeeld de introductie van PGO’s. 

Bron: ministerie van VWS
 

"Op termijn wordt van zorgaanbieders verwacht dat patiënten bij hen kunnen inloggen via de DigiD app waarin zij een eenmalige ID-check hebben gedaan. Vanuit het ministerie van VWS werken we nauw samen met ministerie BZK en Logius om patiënten hierop te attenderen. Komende periode worden hier bijvoorbeeld ook online activiteiten voor ontplooid, waaronder op basis van SEA. 

Tegelijk blijft het een verantwoordelijkheid van de zorgaanbieder om de eigen patiënten te informeren als het inloggen bij hen wordt aangepast. Om hen in die communicatie te ondersteunen hebben wij een set middelen ontwikkeld en beschikbaar gesteld via een webshop. Communicatiemiddelen kunnen daar kosteloos worden gedownload of besteld.

De middelen kunnen gebruikt worden voor zowel portalen als bijvoorbeeld de introductie van PGO’s. We hebben een aantal varianten:
- Kant-en-klare producten: daarin is de Rijksoverheid afzender. Deze middelen kunnen niet worden aangepast.
- Templates: daarin kan de zorgaanbieder zelf afzender zijn. In deze middelen kunnen onderdelen worden aangepast, zoals toevoeging van logo, website, telefoonnummer et cetera."
 

Naar de webshop

Gerelateerde items