Programmamanagement door    

 

Aanvragen subsidie Gebruikersvereniging


Een gebruikersvereniging kan subsidie aanvragen via het Subsidieportaal van DUS-I. Om gebruik te maken van het Subsidieportaal moet de gebruikersvereniging zich eerst registreren. Houd hierbij rekening met een verwerkingstijd van 5-10 kalenderdagen.

Via het Subsidieportaal wordt het projectplan ingediend (met een maximum aan verwachte kosten van €300.000). Een uitgebreide toelichting is te vinden op de website van het Subsidieportaal van DUS-I.

 

Op 12 december 2018 heeft VWS bekendgemaakt dat zij het subsidiebedrag voor gebruikersverenigingen verhoogt van maximaal €250.000 naar maximaal €300.000 per gebruikersvereniging.

 

Verantwoording

Achteraf moet verantwoord worden dat er kosten zijn gemaakt gelijk aan het subsidiebedrag, geïnvesteerd in activiteiten zoals beschreven op blz. 24 in de Staatscourant. Hieronder vallen bijvoorbeeld softwareaanpassingen, maar ook overleguren. Een eigen investering is volgens de regeling niet vereist, maar kan indien noodzakelijk gefinancierd worden uit de gelden die aangesloten instellingen ontvangen uit de modules A, B en C.